Saako vaikeista asioista viestitellä?

Sanon usein asiakkaille, että vaikeista asioista voi puhua viestien tai / ja kirjeiden kautta. Viesteissä on paljon mahdollisuuksia vaikeiden asioiden käsittelyssä. Kirjoittaen voi olla helpompi kertoa omista peloista, tunteista, toiveista tai haaveista kuin kasvotusten puhumalla. 

Asiat pitää puhua auki kasvotusten

Usein kuulee sanottavan, että vaikeista asioista tulee puhua kasvotusten. Asioita voi hyvin saada selvitettyä viesteillä, eikä ne sulje pois kasvotusten käytyjä keskusteluja. Jokaisella on omanlainen tapa keskustella ja olla vuorovaikutuksessa.

On hyvä tiedostaa, kuinka suhteessa ollaan vuorovaikutuksessa. Toiselle viestin laittaminen tai ääniviestit toimivat huomattavasti paremmin kuin toiselle. Tästäkin asiasta kannattaa keskustella yhteisesti. Mikä on meidän yhteinen tapa olla vuorovaikutuksessa ja kuinka asioihin reagoidaan?

Miksi viestillä eikä kasvotusten?

Viestejä on aikaa kirjoittaa. Niihin voi käyttää aikaa ja vaivaa. Saa lisäksi kerrotuksi juuri ne asiat, jotka haluaa ja juuri niin kuin haluaa. Kasvotusten saattaa päätyä tunteen valtaan ja sanoa asioita, joita ei tarkoita tai halua sanoa.

Viestejä voi myös lukea juuri silloin kuin itselleen sopii. Jos haluaa ensin rauhoittaa omaa mieltä esimerkiksi kävelyllä, tämä onnistuu. Viesteissä on siis tilaa viiveelle ja asioiden rauhalliselle jäsentämiselle.

Miksi viestit voivat olla hankalia?

Viestit saattavat olla toisinaan suoraviivaisia ja tulkinta voi olla väärä. Viestejä saattaa tulla lukeneeksi huonolla hetkellä ja vastata niihin nopeasti. Tällöin voi olla tilanne, jossa viestittely tulehduttaa lisää olemassa olevaa hankalaa tilannetta.

Viestittely on nykyään hyvin nopeaa, joten rauhalliselle vastaamiselle ei välttämättä ole tilaa. Tällöin voikin kokeilla kirjeen kirjoittamista käsin tai kertoa viestin alussa, että toivoo viestin lukemista rauhassa.

Viestittelyyn tulee sitoutua

Monille on varmasti tuttu termi ghostaus eli viesteihin vastaamattomuus. Viestittelyyn tulee sitoutua yhtenäisesti etenkin kun puhutaan hankalista asioista. Vastaamattomuus saattaa näkyä tyrmäyksenä ja toisen asian vähättelynä. Onkin tärkeää luoda yhteiset pelisäännöt viestittelylle, etenkin suhteessa.

Voisitko itse kokeilla viesteillä haastavien asioiden selvittelyä? Entä oletko joskus selvittänyt asioita viestein, kirjein tai muulla kirjallisella tavalla? Voisiko kirjoittaminen olla uusi tapa keskustella vaikeista asioista? Voisitko sopia riidan viestillä? Mitä kirjoittaisit itsellesi tärkeälle ihmiselle juuri nyt? Entä mitä kirjoittaisit itsellesi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close