Seksuaaliterapian ensitapaaminen

Mitä tapahtuu seksuaaliterapeutin kanssa ensimmäisellä tapaamisella? Miten minun tulee olla valmistautunut? Mistä siellä kuuluu jutella? Palataanko aina lapsuuteen?

Usein ensimmäinen tapaaminen jännittää monista eri syistä. Omien asioiden kertominen saattaa tuntua hankalalta ja niihin voi liittyä erilaisia tunteita. Seksuaaliterapeuttina olen sinua varten ja haluan, että koet olosi mukavaksi sekä turvalliseksi.

Seksuaaliterapian ensikäynnin alku

Yleensä aloitan seksuaaliterapiakäynnit kertomalla muutamat tärkeät asiat, joiden jälkeen haluan kuulla asiakkaan kokemuksista. Etävastaanotot aloitan kysymällä tärkeät korona-ajan kysymykset eli kuuluuko ja näkyykö. Tämän jälkeen kerron, että minua sitoo vaitiolovelvollisuus ja teen muistiinpanoja, jotka säilön turvatusti ilman henkilötietoja. Asiakkaalla on aina oikeus lukea ja saada ne itselleen.

Alussa kerron usein hieman lisää terapian etenemisestä. Aloitan kertomalla, että saatan tarvittaessa keskeyttää ja minut saa aina keskeyttää. Haluan, että tapaamisella jokainen tulee kuulluksi ja ymmärretyksi. Tämän jälkeen saatan kysyä, haluaako asiakas / asiakkaat kysyä minulta jotain. Minulta saa aina kysyä ja jos en osaa vastata, yritän löytää siihen vastauksen.

Tästä terapia kulkee kohti asiakkaan tulosyitä. Saatan kysyä: ”mikä tuo sinut / teidät tänään tänne?” tai ”mistä haluat(te) tänään keskustella?”. Näiden kysymysten kautta lähdemme yhdessä keskustelemaan asiakkaan / asiakkaiden toiveista, päämääristä ja tavoitteista. Saatan kysyä tarkentavia kysymyksiä kuten: ”miten tämä asia vaikuttaa arkeesi?”, ”kuinka usein koet näin?” tai ”mistä olet tunnistanut tämän”.

Mistä seksuaaliterapian ensimmäisellä käynnillä puhutaan?

Seksuaaliterapia lähtee aina asiakkaan toiveista ja halusta. Tämän takia alussa kartoitetaan terapian päämääriä ja tavoitteita. Näin työskentely lähtee kohti asiakkaan toivomaa suuntaa. Toisinaan matkan varrella tulee uusia päämääriä tai suunta saattaa muuttua hieman tai kokonaan. Nämä eivät ole esteitä onnistuneelle terapialle, vaan ovat osa ihmisyyttä.

Ensimmäisellä käynnillä pyritään kartoittamaan asiakkaan tilannetta mahdollisimman laaja-alaisesti. Näin asiakas pystyy itse näkemään omaa tilannettaan hieman eri kulmista. Lisäksi se antaa mahdollisuuden tutkia omia vaikutusmahdollisuuksia. Jos pohdit, millaisista asioista seksuaaliterapiassa puhutaan voit lukea siitä täältä tai täältä.

Minulla ei ole yhtä ja ”oikeaa” runkoa tai tapaa ensimmäiselle käynnille. Minulle on tärkeintä, että asiakas tulee kuulluksi, nähdyksi ja hän lähtee mukanaan uusia ajatuksia tai toimintamalleja. Ensimmäisellä kerralla harvoin pureudutaan suoraan lapsuuteen ja käytäisiin kronologisesti koko elämänkaari. Tämä voi olla tärkeää myöhemmin prosessin edetessä.

Miten seksuaaliterapian ensikäynti loppuu?

Pyrin lopettamaan seksuaaliterapiakäynnit aina kysymällä, millä mielellä asiakas / asiakkaat ovat. Minulle on tärkeää, että vuorovaikutus on avointa. Lisäksi saatan antaa tehtäviä tai muistuttaa aiemmin keskustelluista tehtävistä. Toisinaan ensimmäinen kerta voi olla niin jännittävä, että tietyt asiat unohtuvat. Lopussa muistutettuina ne palaavat mieleen ja lisäksi tulee uudenlaisia ajatuksia.

Seksuaaliterapiaa ei siis tarvitse jännittää. Ei ole syytä miettiä, sopiiko teema juuri seksuaaliterapiaan. Olen täällä sinua varten ja voimme yhdessä miettiä, jos jokin muu terapiamuoto voisi olla tässä hetkessä paremmin tukeva.

Ajanvaraukseen pääset täältä ja hinnaston näet täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close