Kuinka avata keskustelu, jos suhteeseen on tullut muutoksia tai jokin asia painaa mieltä?

Asia mistä haluaa keskustella voi olla hyvinkin arkinen ja pieni tai sellainen joka on pitkään painanut mieltä. Kuinka siis toimia, kun haluaa aloittaa tämän keskustelun. Tässä neljän kohdan lista, joka voi auttaa puhumiseen.

Pohdi ensin itseksesi

Miten itse toivoisit, että sinulle kerrottaisiin asiasta? Entä miten aiemmin suhteessa on keskusteltu vaikeista aiheista? Onko minulla tiettyjä tapoja avata keskustelu vaikeista asioista? Syntyykö riitaa, jos puhutaan vaikeista tai kipeistä asioista?

Harjoittele keskusteltua mielessäsi

Mitä toivon sanovani? Millaiset asiat ovat tärkeitä nostaa esille? Onko asioiden kertomisjärjestyksellä merkitystä? Millaista palautetta toivon kuulevani? Mistä tiedän, että olen tullut ymmärretyksi?

Luo turvallinen tila keskustelulle

Milloin sinulla on turvallinen olo? Haluatko mukaan ulkopuolisen ihmisen? Voisiko asiasta olla luontevaa puhua esim. ulkona tai jonkin aktiviteetin parissa? Mikä aika päivästä on sinulle paras aika puhua?

Voit olla luova toteutustavassa

Voisiko asiasta kirjoittaa? Entä sopisiko viestittely? Haluatko sanoa asian suoraan ja heti? Haluatko ensin pohjustaa jotenkin? Voisiko asiasta puhua ennen haasteen ilmaantumista?

Miltä keskustelu sinusta tuntuu?

Miltä tämä lista sinusta tuntuu? Voisiko siitä olla sinulle tässä hetkessä tai tulevassa apua? 

Toisinaan voi olla hyvä pysähtyä siihen, miten keskustelee ja kuinka hyvin tulee ymmärretyksi. Jos suhteessa on paljon väärinymmärryksiä, voisiko jotain muuttaa. Entä milloin on tullut juuri oikealla tavalla ymmärretyksi?

Avoin keskustelu on erittäin tärkeää suhteessa. Toisinaan voi olla haastavaa nostaa esille asioita, joista on esimerkiksi pitkään vaiettu tai ne painavat mieltä. Voisiko keskustelu olla erilainen kuin ennen? Voisiko siihen ottaa mukaan huumoria? Voisiko tilanteesta tai asiasta puhua täysin uudessa paikassa? 

Tarvittaessa on hyvä hakea apua keskusteluun. Apua voi hakea, jos tuntee tulevansa lähes aina väärinymmärretyksi tai keskustelun avaaminen tuntuu täysin mahdottomalta. Seksuaaliterapiassa otetaan vastaan niin pari- kuin moniskuntiakin. Vaikeiden aiheiden käsittelyssä ulkopuolisen avusta voi olla iso apu. Voit varata ajan seksuaaliterapiaan täältä.

Yksi vastaus artikkeliiin “Kuinka avata keskustelu, jos suhteeseen on tullut muutoksia tai jokin asia painaa mieltä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close