Läsnäolo

Maailma meidän ympärillä pyörii yhä nopeammin ja nopeammin. Sen liikkeistä voi olla vaikeaa saada kiinni. Päässä pyörii kauppalista, maksamattomat laskut, tulevat tapaamiset, koronaluvut, ystävänpäivän brunssi, IG:n päivitykset, jatkuvat keskeytykset.

Miten tässä kaikessa pystyy tekemään tietoisia päätöksiä ja olla läsnä?

Läsnäoloa voi lisätä hyvin pienillä teoilla ja harjoitteilla. Voi aloittaa harjoittelemalla tekemällä rentoutumisharjoituksia esim. linkin biosta löytyy Sallan tekemä YouTube-harjoitus. Näillä harjoituksilla on monia eri nimiä, mutta tarkoituksena on keskittyä hetkeksi omaan itseensä ja hengitykseen. Harjoitusten tekeminen voi alkuun tuntua hankalalta, mutta usein helpottuu niitä tehdessä.

Joillekin nämä harjoitukset eivät sovi tai niiden tekemisen aloittaminen tuntuu hyvin työläältä, tällöin voi aloittaa pysähtymällä hetkeen ilman erillistä harjoitusta. Tietoisesti lukea tämä kirjoitus. Keskittyä sanoihin, joita lukee. Pysähtyä tarvittaessa pohtimaan lukemaansa. Voi poistaa tuplatekemistä kuten elokuvan katsominen ja somen selailu tai sähköposteihin vastailun kesken palaverin. Tehdä yksi asia kerrallaan.

Pysähdy hetkeen

Voi myös pysähtyä hetkeksi omaan hengitykseen, vaikka lenkillä tai bussissa. Huomata, kuinka hengitys syvenee, kun siihen keskittyy. Riittää kun keskittyy edes muutaman hengityksen verran. Lisäksi voi yrittää poistaa itseltään häiriötekijöitä esim. laittamalla puhelin äänettömälle tai olla katsomatta sähköposteja jatkuvasti.

Tätä kirjoittaessa halusin haastaa itseäni keskittymään vain tähän. Todellisuudessa mielessä pyöri koiran lenkitys, pyykkivuori, kuinka monta sähköpostia olen saanut ja olisin halunnut katsoa puhelinta useamman (kymmenen)kerran. Miten sitten itse pyrin kehittämään läsnäoloa, kun teen töitä? Usein laitan takkatulivideon, piilotan puhelimen, laitan ajastimen 20-45min ja sitten alan kirjoittamaan tai tekemään paperihommia.

Miksi seksuaaliterapeuttina pohdin läsnäoloa?

Tietoinen läsnäolo vaikuttaa positiivisesti nautintoon ja sillä voi olla suoraan vaikutus seksiin. Läsnäoloa harjoittelemalla pystyy vaikuttamaan omiin stressitasoihin. Hyvin stressautuneet mieli ja keho eivät välttämättä pysty vastaanottamaan nautintoa. Lisäksi keskittyminen hetkeen auttaa rakentamaan suhdetta omaan itseensä ja kehoon. Alta voit tehdä 6 minuutin rentoutusrahoituksen.

Pieniä hetkiä. Hengitystä ja tietoista tekemistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close