Aina ei jaksa voimaantua

Aina ei vaan jaksa voimaantua. Aina ei vaan v*ttu jaksa voimaantua. 

“Tämä hengitysharjoitus auttaa voimaantumaan”, “tästä laulusta saat voimaa uuteen päivään”, “tämä kurssi auttaa sinua voimaantumaan” tai “voimaannu yhdessä meidän kanssa”. Kuulostaako tutulta? 

No eipä siinä, voimaantuminen on tärkeää. Se mahdollisuus. Voimaantuminen auttaa ihmistä oman polkunsa rakentamisessa ja tarkastelussa. Voimaantuminen ei missään nimessä ole huono. Tämän tekstin tarkoitus ei ole väheksyä voimaantumista, koska terapiassa saa monia hyviä keinoja omaan voimaantumisprosessiin. 

Samalla pohdiskelen, onko aina kaiken oltava voimaannuttavaa? Voiko jokin asia vaan olla mukavaa ja mieluisaa? Tässä hetkessä on iso painolasti sille, että jokainen asia on merkityksellinen ja omaa itseään tulee pohtia jatkuvasti hyvin syvällisesti. Tämäkin on tärkeää, mutta ei aina. Etenkään, jos oma käytös ei loukkaa tai vahingoita ketään tai mitään.

Voimaantumisesta voi tulla uudenlainen paine olla paras mahdollinen itse. Jatkuva itsensä tutkiminen ja oman sisäisen voiman rakentaminen voi uuvuttaa. Voi tulla tunne, ettei riitä omana itsenään vaan tarvitsee jatkuvasti kehittyä ja olla parempi itse. 

Voimaantuminen on henkilökohtainen prosessi. Ei siis voi sano, että jokin asia voimaannuttaa kaikkia yhtä paljon. Näin seksologian näkökulmasta katseltuna sooloseksi nähdään usein pikatienä tai muuten merkityksellisenä osana erityisesti naisten voimaantumista. Todellisuudella voimaantunut nainen ei välttämättä pidä sooloseksistä ja sekin on ok. 

Mitä kaikkea ihmisen tulisikaan tehdä voidakseen olla voimaantunut? Lista on varmasti loputon, koska voimaantumisen avulla pystytään myymään lähes mitä vaan ja se tuottaa toisille todella paljon taloudellista voittoa. 

Terveisin Sallan tämän viikon pohdinnat.

ps. Mitä mieltä olette, pitäisikö tällaisia pohdintoja olla useammin?

Iloa ja rakkautta joulukuuhun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close