3 oletusta halusta

Tässä kolme oletusta halusta:

  1. Halun tulee aina olla voimakasta, spontaania ja intohimoista.

Moni tunnistaa intohimoisen halun, joka on usein esillä elokuvissa ja sarjoissa. Tämä spontaani halun ilmentyminen ei ole koko totuus. Halu voi olla myös rakentamista (puhutaan usein responsiivisesta halusta). Tämä tarkoittaa sitä, että halu syttyy kun saa tarpeeksi tai oikeita virikkeitä haluunsa. Nämä virikkeet voivat olla hyvinkin erilaisia. Toiselle sopii koskettelu, toinen haluaa nähdä esim. pornoa ja kolmas virittyy fantasioimalla.

Halu ei siis missään nimessä aina ole spontaania, voimakasta tai / ja intohimoista. Halu on jokaisella omanlainen kokemus. Halun rakentaminen ei ole missään nimessä huonompi, kuin spontaani halu. Se ei myöskään ole muutettava piirre halussa.

  1. Jos haluan vähemmän kuin kumppani / kumppanit, minun tulee muuttua.

Jokaisen halu on yksilöllinen, eikä sitä tarvitse muuttaa. Halulle ei ole oikeaa määrää tai laatua. On hassu ajatus, että jokaisen tulisi haluta samalla tavalla tai kaavalla. Jokainen saa haluta tai olla haluamatta, eikä sitä tarvitse muuttaa. Toinen kokee haluttomuutena sen, ettei halua kuin kerran viikossa ja toinen sen, kun ei halua kuin kerran neljässä vuodessa. Tällainen tilanne saattaa aiheuttaa suhteeseen paljon paineita. Jos suhteessa on halujen eriparisuutta, voi asiasta hyvin keskustella esimerkiksi seksuaaliterapiassa tai -neuvonnassa.

  1. Haluan, koska minun tulee haluta.

Tarvitseeko ihmisen haluta? Mitä haluaminen oikeastaan on? Kenenkään ei tarvitse haluta ja on osa ihmisiä, jotka eivät tunne ollenkaan tai todella vähän seksuaalista halua. Heidän ääni jää usein kuulumattomiin, kun puhutaan halusta. Median luoma kuva halusta, siitä millaista ja kuinka usein, luo usein paineita ihmisille haluta enemmän ja enemmän. Onkin mielenkiintoista miettiä, että mitä haluaa kun haluaa? Entä onko ok haluta vähemmän tai olla haluamatta ollenkaan?

Jos haluat tutustua haluun lisää, voit tutustua meidän Haluaisin haluta -työkirjaan. Se sopii myös ammattilaisten käyttöön. Lisää infoa löydät täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close