3 oletusta seksistä part 2

Kolme oletusta seksistä part 2:

4. Seksikäyttäytyminen kertoo ihmisen seksuaalisen suuntautumisen.

Seksikäyttäytyminen ei määritä kenenkään seksuaalista suuntautumista. Seksuaalinen suuntautuminen on henkilökohtainen määrittelykysymys. Se miten tai kenen / keiden kanssa ihminen harrastaa seksiä kertoo vain siitä kyseisestä tilanteesta.

Esimerkiksi itsensä homoksi määrittelevä nainen on saattanut aiemmin harrastaa seksiä miehen kanssa tai tulee niin tekemään myöhemmin. Se ei kuitenkaan muuta tai poista hänen omaa määrittelemää seksuaalista suuntautumistaan.

5. Seksi päättyy orgasmiin.

Seksi ja orgasmi. Ne kulkevat käsi kädessä kuin seksi ja yhdyntä, josta lisää ensimmäisessä osassa. Seksiin ei välttämättä kuulu orgasmit tai orgasmi voi olla tärkeä osa seksiä. Kumpikaan ei ole toista huonompi, eikä seksi siis automaattisesti lopu orgasmiin.

Orgasmi näyttelee suurta roolia mediassa. Se voi todellakin olla miellyttävä osa seksiä ja sen tavoittelu voi olla hauskaa leikkiä. Seksiä voi ajatella myös laajempana nautinnosta lähtöisin olevaa toimintaa, jolla ei välttämättä ole päämäärää. Orgasmit saattavat myös aiheuttaa turhaa painetta seksiin. 

6. Kaikki osaavat harrastaa seksiä, eikä se vaadi opettelua

Seksi tuntuu olevan asia, jonka kaikki osaavat ilman sen kummempaa opettelua. Todellisuudessa kuitenkaan kukaan ei ole seppä syntyessään. Seksiä voi hyvin oppia esim. tutustumalla itseensä sooloseksin avulla tai tutkimalla omaa nautintoa ja haluja. Kun tuntee omaa itseään, voi seksissä tietää paremmin, mistä tykkää ja osata kuvata omia toiveita. 

S3ksi toisen tai toisten ihmisten kanssa on samalla myös vuorovaikutustilanne. Vuorovaikutusta voi hyvin opetella ja näin kehittää myös omaa seksiä. Avoin vuorovaikutus niin ennen, jälkeen kuin seksin aikana on erittäin tärkeää. Näin on mahdollista kokeilla asioita, tulla kuulluksi, kuulla ja nauttia yhdessä. 

Omien tunteiden, halujen ja toiveiden jakaminen toiselle tai toisille voi olla merkittävässä osassa yhteistä nautintoa. Niistä kertominen saattaa olla toisinaan haastavaa, mutta palkitsevaa. Jos omista haluista, toiveista ja tarpeista puhuminen tuntuu haastavalta seksistä puhuttaessa, voi aloittaa kertomisen jossain muussa yhteydessä. Näin voi hiljalleen rakentaa omista haluista, toiveista ja tarpeista puhumisen.

Seksiä voi myös opetella yhdessä. Luotettava ilmapiiri ja avoin keskustelu seksistä auttaa opettelussa. Luottamus ei välttämättä vaadi vuosien tuntemista ja seksiä voi opetella uudenkin tuttavuuden kanssa. Seksiä voi oppia tekemällä ja itseensä tutustumalla. Samalla voi kuitenkin hyvin lukea kirjallisuutta, blogeja ja ihmisten omia kokemuksia, koska niiden kautta voi oppia uusia asioita. Pornosta, sarjoista ja elokuvista voi myös oppia seksistä. Niissä kuitenkin kuvataan pääsääntöisesti fiktiota, joten ne eivät välttämättä heijastele ollenkaan oikeita seksitilanteita.

Oppimisen, onnistumisten, epäonnistumisten, hulluttelun ja ilon kautta voi todella oppia seksiä. Rohkeasti voi kokeilla, kun pitää hyvän vuorovaikutuksen yllä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close