Tarina toiminnan takana

Aloitimme seksuaalineuvojakoulutuksen Sexpossa tammikuussa 2020, jolloin kohtasimme ensimmäisen kerran. Tutustuimme seminaaripäivinä, koska satuimme istumaan lähekkäin. Meille oli annettu tehtäväksi tuoda ensimmäisen päivänä mukana esine, joka kuvastaa meitä. Toimme molemmat mukanamme mukit, Sanna teenjuojana muumimukin ja Salla kahvin nauttijana kuksan. Ennen koronan tuomia rajoituksia ehdimme nauttimaan muutamista seminaaripäivistä fyysisesti, jonka aikana ehdimme tutustua.

Meille oli alussa jo selvää, että haluamme työskennellä yhdessä seksologian saralla. Pohdimme erilaisia tapoja, kuinka voimme yhdistää osaamisemme. Päädyimme lopulta joulukuussa perustamaan Nautinnon asialla -tilin. Tilin ja yhteisen toiminnan rakentaminen on ollut mielenkiintoista, antoisaa ja erityisen innostavaa, kun on saanut tehdä asioita yhdessä. 

Nautinnon asialla -tilin perustamisen aikaan pohdimme sitä, millaisella arvopohjalla teemme työtä. Meille molemmille oli ensisijaisen tärkeää, että jokainen asiakas kohdataan yksilönä, oman elämänsä asinatuntijana. Tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja kunnioitus ohjaavat työtämme. Haluamme toimia seksologian kentällä ammatillisesti, jokaisen ihmisen oman elämän kehittämisen apuna. Toiveenamme on, että asiakkaat pääset tutustumaan omaan seksuaalisuuteen ja saavat oikeaa tietoa liittyen seksuaalisuuteen.

Haluamme tarjota jokaisella asiakkaalle mahdollisuus tutustua omaan seksuaalisuuteen elämäntavasta, taloudellisesta tilanteesta, sukupuolesta, iästä, seksuaalisesta suuntautumisesta tai asuinalueesta riippumatta. Pyrimme luomaan jokaisesta neuvonta- tai terapiatilantesta mahdollisimman turvallisen, noudattaen turvallisemman tilan periaatetta. Meille tärkeintä on asiakas ja hänen asiantuntijuutensa. Jokainen kohdataan palveluissa yksilöllisesti ja tasa-arvoisesti. Asiakkaan kohtaaminen kokonaisena ihmisenä mahdollistaa avoimen, turvallisen ja ammattitaitoisen kohtaamisen. Työssämme kouluttaudumme ja arvioimme työotettamme jatkuvasti.

Sannan tarina:
Seksologia ja tasa-arvoon liittyvät asiat ovat kiinnostaneet minua aina. Olen pohjakoulutukseltani sairaanhoitaja ja opintojen aikana kiinnostuin akuuttihoitotyölle ominaisesta salapoliisityöstä sekä psykiatrisesta hoitotyöstä. 3-vuorotyö sairaanhoitajana akuuttihoidossa oli raskasta, joten päätin suunnata vanhan kiinnostukseni, seksologian pariin. Seksuaaliterapeutin työ on äärettömän kiinnostavaa, koska jokainen asiakas on uniikki. Tässä työssä parasta ja haastavinta on, ettei voi opetella yhtä toimivaa ”niksiä” tai ”temppua”, joka toimii kaikille vaan asiakkaan kanssa pääsee aina tekemään salapoliisityötä mikä toimintamalli auttaisi juuri hänen tapauksessaan. Seksuaaliterapeuttina haluan ennen kaikkea toimia sallivana ja hyväksyvänä luvan antajana. Haluan olla lempeä, luotettava ja turvallinen ammattilainen, jolle uskaltaa uskoutua ne hävettävimmätkin jutut. Apu ja hyväksyvä kohtaaminen kuuluu meistä ihan jokaiselle.

Sallan tarina:
Työskentelin vuosia liikunta- ja kehitysvammaisille suunnatussa asuntolassa, jossa innostuin työkaveri seksuaalineuvojakoulutuksesta. Keskusteluista inspiroituneena päätin lähteä opiskelemaan sosionomiksi ajatuksena, että valmistumisen jälkeen kouluttaudun seksuaalineuvojaksi. Pääsin toteuttamaan tätä haavettani, kun olin valmistunut ja työskennellyt vuosia järjestömaailmassa. Olen tehnyt töitä lastensuojelussa, kehitysvammaisten työpajatoiminnassa ja seksuaalisen kaltoinkohtelun parissa. Seksuaalisuudessa minua kiinnostaa erityisesti seksuaalisuuden, suhteiden ja sukupuolten moninaisuus. Uskon, että jokainen kohtaaminen, keskustelu ja tapa olla vuorovaikutuksessa ovat merkityksellistä. Siinä hetkessä saattaa löytää uusia puolia itsestään tai muista. Pyrin olemaan ammattilaisena empaattinen, luotettava ja läsnä. Haluan myös, että jokaiselle tunteelle on tilaa ja vastaanotolla saa olla epävarmana, avoimena sekä olla uuden oppimisen äärellä. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close