Seksuaalisuus

Seksuaalisuus on esillä arjen puheissa, kasvatuksessa, mediassa, suhteissa ja siellä, missä kohtaamme. Mitä se oikeastaan tarkoittaa ja mistä se koostuu? Miltä se tuntuu ja miten sen voi ymmärtää?

Seksuaalisuuteen ajatellaan kuuluvan sukupuoli, sukupuoli-identiteetti ja -roolit sekä seksuaalinen suuntautuminen. Se ottaa mukaansa myös mielihyvän, nautinnon, erotiikan, ihmissuhteet ja lisääntymisen. Seksuaalisuus, joka kätkee sisäänsä paljon, on osa meitä läpi koko elämänkaaremme. Mitä sinä ajattelet seksuaalisuuden olevan? Mitä siihen kuuluu sinun elämässäsi juuri nyt ja onko seksuaalisuus muuttanut muotoaan elämän eri vaiheissa?

Seksuaalisuus on joustava

Seksuaalisuus on muuttuvaa ja joustavaa. Meissä ihmisissä se näkyy jokaisella henkilökohtaisella tavalla. Meille kaikille seksuaalisuudella on omanlainen merkitys elämässä ja sen osa-alueet koetaan yksilöllisesti. Me ilmennämme seksuaalisuutta juuri meidän omalla tavallamme. Esimerkiksi se, mistä tulemme, keitä olemme ja mitkä asiat koemme tärkeiksi, vaikuttavat siihen, kuinka meidän seksuaalisuus ilmenee. Se voi ilmentyä fantasioiden, halujen, uskomusten, asenteiden, arvojen, roolien, käyttäytymisen ja suhteiden muodossa. Miten ajattelet oman seksuaalisuuden ilmentyvän? Entä mistä se koostuu?

Seksuaalisuus on kehittyvää, oppivaa, muuttuvaa, niin kuin mekin. Se sisältää meille entuudesta tuttuja asioita ja sellaisia, joista voimme oppia lisää. Seksuaalisuuteen tutustuminen mahdollistaa sen, että pystymme oppimaan itsestämme lisää. Miltä sinusta seksuaalisuus nyt tuntuu?

Lisää infoa seksuaalisuudesta löytyy esimerkiksi Väestöliiton, Sexpon ja WHO:n sivuilta. Suuri kiitos teille, jotka kommentoitte meidän Instagramin puolelle aihetta. Saimme paljon inspiraatiota kirjoittaa tätä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close